Gurigongo Symposium

Hass, alkoss, gurigongj!

Nézőművészeti Kft.

2014. június 30. 22:54 - gurigongo

A Nézőművészeti Kft. két előadást hoz el a Gombaszögi Nyári Tábor Szalma-színház-sátrába 2014. július 16-án, szerdán: A Klamm háborúja és A fajok eredete c. előadásokat.

14:00 Klamm háborúja

(a Nézőművészeti Kft. és a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház közös produkciója)

Klamm_haboruja.jpg

"Az iskola kényszer. Mindig is az volt, és mindörökre az is marad, és tanár és diák egyaránt éppen ennek a kényszernek köszönheti, hogy egyáltalán létezik. Mindig reméltem, hogy valaki belátja egyszer ezt, hogy egy szép napon levelet kapok egy volt diákomtól, hogy Klamm tanár úr, önnek igaza volt. És tudják mi a vicc? Hogy sose kaptam ilyen levelet, egyet se. Mindegy, spongyát rá."

Színész: Scherer Péter

Rendező: Novák János

Író: Kain Hensel

Az előadás után beszélgetés az alkotókkal.

 

 

17:30 A fajok eredete

 

“Darwin azonos című művéből kiindulva egy olyan formai kísérletre vállalkozunk, mely ötvözni próbálja a tudományos ismeretterjesztést a költészettel. Az emberi faj kezdetben molekuláris szinten létezik, majd egyre magasabb anyagi szinten szerveződnek, mígnem, röpke néhány milliárd év elteltével, létrejön a Szellem, és közvetítő anyaga a Nyelv, melynek segítségével az addig gesztikus történetmesélést felváltja az élet létrejöttének verbális elbeszélése.”

A_fajok_eredete.jpg

Szereplők: Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Thúróczy Szabolcs

Rendező: Dömötör Tamás

Munkatársak: Tasnádi István, Kálmánczhelyi Zoltán, Gyulay Eszter, Mervei Miklós, Mátis Inez

Az előadás után beszélgetés az alkotókkal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurigongo.blog.hu/api/trackback/id/tr506462571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása