Gurigongo Symposium

Hass, alkoss, gurigongj!

Rólunk

2017. március 14. 21:55 - gurigongo

4c7278e87301a6b7d2948c3eef8d95ab.png

A Gurigongo Symposium polgári társulás 2007 áprilisában alakult Révkomáromban. Tagjai színházcsináló, a színházról hasonlóan gondolkodó fiatalok és nem fiatalok.
Célunk katalizátorként működni a szlovákiai – főként, de nem kizárólag – magyar amatőr kulturális életben, példaértékűnek, közízlés- és véleményformálónak szánt programokon keresztül.

A Gurigongo Symposium megalakulása óta többféle tevékenységben is kipróbálta magát, úgy mint felolvasószínházi események, flashmobok szervezése, színházi előadások színpadra állítása, turnék szervezése – előadások szervezése felvidéki középiskolákba (a Krétakör Hamlet.ws c. előadása, Nézőművészeti Kft. Gyáva és Vakság c. előadása), stb.

A Gurigongo Symposium nem kíván ernyőszervezetként, sem érdekvédelmi szervezetként működni, nem kíván már meglévő és jól működő szervezetekkel, rendezvényekkel konkurálni, sokkal inkább azok mellett – esetleg együttműködve – gazdagítani a palettát. A Felvidék Nagy Rendezvényein gyakran hangoztatott „a magyar szó és/vagy játék ünnepe” frázis helyett a Gurigongo a szó és játék „hétköznapjaira” kíván összpontosítani. Mindezek mellett feladatának tekinti a hasonló érdeklődésű szlovák és külföldi csoportosulásokkal történő kacsolatfelvételt.

Állandó projektjeink:

- Pajtaszínház - a Gombaszögi Nyári Tábor színházi programjainak szervezése

- Vekker Műhely - színházi nevelési műhely

- KÖR - Kötetlen Rögtönzések improvizációs fesztivál

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gurigongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4412338903
süti beállítások módosítása